Британският премиер Борис Джонсън обяви, че полицията трябва да получи по-широки правомощия

...
Британският премиер Борис Джонсън обяви, че полицията трябва да получи по-широки правомощия
Коментари Харесай

Лондон предлага полицията да получи по-широки правомощия

Британският министър председател Борис Джонсън разгласи, че полицията би трябвало да получи по-широки правомощия да стопира и да претърсва подозрителни лица като част от ограниченията в битката с престъпността. В своя публикация за в. " Мейл он сънди " той написа, че " ще покажем ясно във всичките 43 полицейски региона на Англия и Уелс, че полицията може и би трябвало да употребява пълномощията си да стопира и претърсва подозрителни лица ". Джонсън разгласи, че ще бъдат разкрити и 10 000 нови места в пандизите, като за задачата са отпуснати 2.5 милиарда английски лири. Според министър-председателя са нужни по-строги присъди за сериозните закононарушения, свързани с принуждение и полови похищения, както и за тези, които носят ножове. В кратковременен проект това може да значи по-голямо натоварване на пандизите, акцентира Джонсън. 

Британското държавно управление възнамерява също съществено да затегне наказателните ограничения за най-опасните нарушители, писа в. " Сънди телеграф ". Премиерът планира да постави край на автоматичното освобождение на изключително рискови бандити, откакто излежат половината от наказването си - мярка, която сега постоянно се ползва. Той предлага тази мярка след следствие на в. " Сънди телеграф ", което сподели, че наказани за тежки престъпни закононарушения свободно се разхождат, като са излежали единствено една пета от наказванията си. Министър-председателят ще разиска проектите си на среща с присъединяване на полицейски началници, представители на прокуратурата, някогашни съдии, правосъдни администрации и затвори. Според Джонсън би трябвало да се резервира опцията за условно лишаване от независимост за 6 месеца, което се прилага за наказаните на по-малко от 2 година затвор, само че единствено в случай че наказаните интензивно вземат участие в общественополезен труд.

Междувременно в Лондон интензивно върви подготовката за Брекзит, който е плануван за 31 октомври със или без договорка с Европейски Съюз, писа в. " Гардиън ". Висши чиновниците на " Даунинг стрийт " 10 са получили предписание да анулират летните си отпуски поради приближаващата дата за излизане на страната от Европейски Съюз. Британският министър председател Борис Джонсън е приел да се срещне с ирландския си сътрудник Лео Варадкар, с цел да обсъдят Брекзит и резервния механизъм за границата сред Ирландия и Северна Ирландия, писа в. " Сънди телеграф ". Целта е двете страни да се опитат да изяснят позициите си по най-спорните въпроси. Джонсън и Варадкар евентуално ще се видят преди срещата на върха на Г-7, която ще се състои във Франция в края на август.

СРИВ

Все по-вероятният корав Брекзит и икономическите проблеми на Острова доведоха до срив на английската лира. В последния работен ден предходната седмица тя се срина до 0.93172 за 1 евро - това се случва за първи път от октомври 2009 г. Обезценяването на лирата по отношение на $ беше с 0.77% и тя се разменяше за 1.20385 $. Британската валута падна и с 1.05% спрямо  швейцарския франк - 1 лира се разменяше за 1.1704 швейцарски франка.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР